Veel gestelde vragen

Kan ik zomaar een afspraak maken bij de handtherapeut?

Voor revalidatie van uw handen kunt u zonder verwijzing terecht bij een handfysiotherapeut. Voor een behandeling bij de handergotherapeut heeft u alleen een verwijzing nodig wanneer u verzekerd bent bij Ohra, Delta Lloyd of CZ. In de meeste gevallen zult u echter door een arts (huisarts, algemeen chirurg, orthopeed, revalidatiearts of plastisch chirurg) verwezen worden.

Hoe snel kan de behandeling starten?

We streven ernaar om binnen 24 uur na aanmelding een afspraak voor u te maken. De handtherapeut stelt na intake en onderzoek in overleg met u een behandelplan op. Vervolgens kan de behandeling starten.

Worden de behandelingen bij de handtherapeut ook vergoed?

Of uw behandeling bij de handfysiotherapeut vergoed wordt door uw ziektekostenverzekeraar hangt af van de wijze waarop u verzekerd bent. Het is verstandig om de polisvoorwaarden goed te bekijken. Vanaf 1 januari 2006 vallen de vergoedingen voor fysiotherapeutische behandelingen niet meer onder de basisverzekering. De behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden wel volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Een tarievenlijst is beschikbaar in de praktijk en op onze website.

Voor behandeling door de handergotherapeut is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. De basisverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie.

Heeft Hand & Polstherapie Centrum een contract met mijn zorgverzekeraar?

Hand & Polstherapie Centrum heeft met alle grote zorgverzekeraars een contract.