De gipskamers Sneek/Emmeloord/Leeuwarden

Samenwerking gipsverbandmeester Antonius Sneek-Emmeloord en MCL Leeuwarden

Een gipsverbandmeester behandelt zelfstandig patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat in opdracht van een medisch specialist. Met behulp van uiteenlopende materialen tracht hij/zij een immobiliserende, mobiliserende, corrigerende of ondersteunende werking te verkrijgen. Een gipsverbandmeester behandelt: fracturen, wonden, distorsies (verdraaiingen), verstuikingen, spier- en peesletsels, afwijkingen die zijn ontstaan bij de geboorte en legt voorlopige ortheses aan na selectieve chirurgische/orthopedische/plastische ingrepen.

De gipsverbandmeester maakt onderdeel uit van het team dat patiënten met een hand en/of polsletsel behandelt. In overleg met de therapeuten van Hand &Polstherapie Centrum maken de gipsverbandmeesters voor u op maat gemaakte spalken of braces van diverse materialen. Deze variëren van vingerspalken tot elleboogspalken. De meeste spalken worden volgens protocol vervaardigd en als hiervan afgeweken moet worden, wordt dit overlegd met uw behandelend handtherapeut.

Vaak is het zo dat de desbetreffende spalk dezelfde dag gemaakt kan worden. Mocht dit om de één of andere reden niet mogelijk zijn, dan krijgt u een afspraak op korte termijn.

Ook voor confectiespalken kunt u op de gipskamer terecht. Wij geven professionele en deskundige begeleiding in de aanschaf en het gebruik van klachtspecifieke braces. Hierbij valt te denken pols- en armbraces.

Indien er sprake is van chronisch gebruik, wordt een brace zelfs op maat gemaakt door een orthopedisch instrumentmaker, zodat hij helemaal aan uw wensen en eisen wordt vervaardigd voor een optimaal draagcomfort en de juiste stabiliteit.