Maatschap Plastische Chirurgie Friesland

Om de medische en paramedische zorg voor patiënten met een hand- en/of polsaandoeningen zo goed mogelijk te waarborgen heeft het medisch hand- en polscentrum van het MCL een samenwerking met Hand & Polstherapie Centrum.

In het MCL wordt de hand- en polschirurgie in alle facetten bedreven. Denk hierbij aan zenuwbeknellingen zoals carpaal tunnel syndroom en aandoeningen zoals Dupuytren, rheuma en arthrose. maar ook aan acute letsels zoals breuken van de botten of snij en zaagletsels van pezen, zenuwen en vaten. Het MCL beschikt over geavanceerde microscopen om zenuwen en bloedvaten te herstellen bij reconstructies en replantaties. Ook worden in het MCL specifieke (kijk)operaties uitgevoerd bij acute letsels of bij lang bestaande polsklachten. Er zijn spreekuren voor rheumatische en neurologische stoornissen en voor aangeboren afwijkingen. De vakgroep plastische chirurgie verzorgt in samenwerking met het UMCG de volledige opleiding tot plastisch- reconstructief en handchirurg. De plastisch chirurgen van het MCL zijn ook werkzaam op locatie Harlingen en in ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten.

Het MCL is gecertificeerd door FESSH als European Hand Trauma Center en verzorgt 24 uur per dag gedurende de hele week de opvang van hand- en polsletsels.

Bij veel hand- en polsaandoeningen speelt een multidisciplinaire behandeling een grote rol. Binnen ons centrum kunt u te maken krijgen met Europees gecertificeerde plastisch chirurgen, revalidatieartsen, handtherapeuten, rheumatologen, neurologen, pijnanesthesiologen en skelet radiologen.

Kwaliteitswaarborging en wetenschappelijk onderzoek vormen een belangrijk onderdeel binnen topklinisch opleidingsziekenhuis. Tijdens uw behandeling kunt u gevraagd worden hieraan deel te nemen. Vanzelfsprekend heeft u hierin een vrije keuze en worden gegevens geanonimiseerd.

Iedereen met een aandoening aan hand of pols is met een verwijzing van de huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts welkom in het medisch hand- en polscentrum van het MCL.